Rönningepartiet öppnar för att bygga FLER hus

Vad står det på Rönningepartiets ritningar egentligen? (www.fotolia.com)
Vad står det på Rönningepartiets ritningar egentligen? (www.fotolia.com)

I en protokollsanteckning till fullmäktige 2 maj anför Röp att man “med rätt förutsättningar, kan vara för ett större antal lägenheter i centrala Rönninge än vad nuvarande snäva planförslag medger”. Tidigare har partiet föreslagit en folkomröstning för att börja om fem års planarbete ”med ett tomt papper”.

Nu öppnar Röp plötsligt för att bygga fler hus, eventuellt på ett större område. Var?  Tidigare har de i fullmäktige nämnt att de vill flytta på äldreboendet Skönviksgården. Vill de verkligen flytta ett fungerande äldreboende som är hem för många äldre? Eller vill de bygga flerbostadshus i Skönviksparken?

Rönningepartiet har uppenbarligen inte förmågan att ens översiktligt kunna presentera vad de vill göra med Rönninge centrum. Ska man agera för att kommuninvånarna ska kallas till folkomröstning måste man kunna presentera ett tydligt alternativ.

Lennart Kalderén, M      Arne Närström, S      Bo Eriksson, Fp

Intressant?

5 thoughts on “Rönningepartiet öppnar för att bygga FLER hus”

 1. Kalderén-propagandan fortsätter.
  Kan man bygga småskaligt med villastadskaraktär på andra håll i landet, vilket RP visat med sitt senaste utskick, så kan man det även i Rönninge. Många som bor här vill inte ha ännu ett betongcentrum!

  Sök upp RP – och skriv på listan för folkomröstning. Så får majoriteten avgöra Rönninges framtida utformning, istället för Kalderén och det ENDA inbjudna byggföretaget SMÅA.

  1. Jag brukar inte ta in anonyma inlägg, men inser också att det är viktigt att bemöta en del myter som Rönningepartiet et consortes frodas med. SMÅA är inte ”inbjudet” som byggföretag, SMÅA representerar markägarna – förutom kommunen – i centrum. Tre olika arkitektföretag var inbjudna att göra idéskisser 2008, vilket redovisats öppet och tydligt på utställningar, på samrådsmöten och på kommunens webbsida. Det är märkligt att du missat det. Av dessa valdes det förslag ut som innehöll minst antal bostäder. Påstår man att det går att bygga ett Rönninge centrum med 2-3-våningshus, då gör man det utan att veta. Det går inte att bygga en samhällsutveckling på sådan ignorans, vi måste bygga på vetskap. / Lennart K

 2. Såg i ”Mitt i” hur Rönningepartiet ”knackade dörr” och samlade underskrifter (mål 1200-1500) för en folkomröstning. Rp skall informera om ”saker vi inte tycker har kommit fram”!
  Vad då inte kommit fram? Rönningepartiets eventuella alternativa förslag?
  Med undantag för det senare har den intresserade kommuninnnevånaren haft full insyn i planarbetet via bred information och kommunfullmäktiges möten.
  Tyvärr har dessa möten inte gjorts tillgängliga för den breda allmännheten via webben som numer är rutin i ett flertal kommuner bland andra Stockholm, Göteborg, Malmö, Borgholm och Kalix.
  Men å andra sidan; ett sort antal möten är ÖPPNA!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s