Det behövs ingen folkomröstning om Rönninge centrum

Skärmavbild 2013-04-01 kl. 13.27.05

Rönningepartiet har nu äntligen visat ett livstecken om Rönninge centrum. I en broschyr till hushållen går de ut och kräver folkomröstning. Salemsborna ska rösta ”ja” för att hela planarbetet ska göras om.

Vår samarbetskampanj ”För ett levande Rönninge C” (M, S, Fp och Kd), svarar i ett uttalande att ”vi känner ett starkt och ökande stöd för att utveckla Rönninge centrum”. Någon folkomröstning behövs inte.

Det är bra att det blir debatt. Diskussionen skulle vinna på att Rönningepartiet visar på sitt alternativ för utbyggnad av Rönninge centrum. Om de har något.

Läs mer här.

Intressant?

7 thoughts on “Det behövs ingen folkomröstning om Rönninge centrum”

 1. Folkomröstningar ska inte missbrukas, och ska de ändå genomföras bör det bjudas på alternativ som är tydliga och begripliga. Man bör också eftersträva att det går att tolka resultatet av en folkomröstning både på kort och lång sikt.

  Jag kan inte tycka annat än att det här är infantilt hugskott.

  Mårten

 2. Jag tror som sagt inte att en folkomröstning behövs. I andra folkomröstningar som genomförts har det förstås varit avgörande att det funnits två (eller flera) begripliga alternativ. Kärnkraftsomröstningen 1980 med tre olika linjer, var inget direkt föredöme, åtminstone inte det dåvarande alternativ 2 som ”vann”. / Lennart K

 3. Jo, jag förstod vad du menade och hugskottet jag syftade på var förstås Rönningepartiets ”krav”.

  Kärnkraftsomröstningen, med flera olika alternativ som inte ens vart och ett för sig var entydigt framstår som ett lågvattenmärke på många sätt.

  Mårten

 4. Domedagspartiet?

  I Rönningepartiets senaste utskick (ej daterat men låg i brevlådan 2012 04 21) presenterar de ”det enda alternativet” till ett nytt Rönninge Cnetrum.
  De startar även en namninsamling med krav på folkomröstning, ja eller nej till en helt ny plan för Rönninge Centrum.
  Rönningepartiets ”färdiga alternativ” består av bildredovisning över fyra andra orters centrum samt två fasader som inte på något sätt svarar mot påståendet ”färdigt alternativ”.

  Det verkliga bedrägeriet gör sig Rönningepartiet ansvariga skyldiga till med en översiktsbild över ”kommunens centrumplan”!
  En fruktansvärt manipulativ bild bestående av grå och blå lådliknande byggnader på en bakgrund som visar en helt steril ”efter atombomben liknande” miljö. Bilden är försedd med texter med felaktiga påståenden och floskler ovärdiga debatten kring centrumfrågan.
  Det enda riktiga är att byggnader, även envåningshus, ger skuggor samt att vissa människor kan känna sig instängda men det kan ej heller uteslutas i ett öppet landskap; solen har sin gång och i bland lyser den med sin frånvaro.
  Skräckbilden i formatet 10,8 x 39,2 mm är med bred marginal den värsta form av försök att missleda läsaren; dömt att misslyckas och säkert en ny ”spik i kistan” för Rönningepartiet som enligt min uppfattning behövs i samhällsdebatten.
  Denna gång var det dock ett magplask av, dessbättre, sällan skådat slag.

  Jag påstår slutligen att Rönningepartiet inte har ett ”färdigt alternativ” och först när ni presenterat ett sådant kan läsarna ta ställning till en eventuell folkomröstning och JA eller NEJ samt tänk efter före publicering av en skräckbild av detta osmakliga slag!

  John Jonsson
  Rönninge

  1. Jag har adresserat Rönningepartiet med frågor på deras hemsida samt ”fråga politiker” på kommunens webbplats!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s