Mer väsen om buller!

Stadt 1

Martin Arkad, VD för Järntorget, går ut i ByggBiz med en drive för att skapa fler smålägenheter. Martin Arkad menar att det finns två hinder: bullerreglerna och parkeringsnormerna.

Ljudfilter och ljudfällor i form av skärmar, burspråk och inglasade balkonger, mindre fönster, en fasad som blockerar ljud, ett annat tänkande för ventilationssystemet är några av Martin Arkads idéer.  ”Jag tänker driva den här frågan så länge jag är i branschen. Det är helt avgörande för Stockholms framtid”, säger Arkad.

Regeringen har tillsatt en utredning för att underlätta byggande i bullerutsatta miljöer som ska redovisa sitt uppdrag i höst. Det finns en del att fundera över. Att en mängd regler står i vägen för byggande som verkligen efterfrågas känns bisarrt. I den fråga är det värt att väsnas.

Intressant?

2 kommentarer på “Mer väsen om buller!”

  1. Mindre fönster känns som en onödig genväg. Däremot kanske man kunde fundera över om alla lägenheter behöver ha samma ljudklassning? Kanske kunde man tillåta olika bullerklasser för lägenheter, och i stället deklarera tydligt vad som gäller för ett visst boende?

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s