Startskott för Röda Linjen i Botkyrka

Christer G Wennerholm, Stella Fare (FP) och undertecknad. (Foto: Sebastian Tham)

Det skälvde ordentligt i berget i Norsborg när Christer G Wennerholm tryckte på knappen. Det var startskott för Norsborgsdepån, ett startprojekt för Röda Linjens upprustning. Renoveringen omfattar också ett nytt signalsystem. Det är omkring 40 år sedan det byggdes en tunnelbanedepå i Stockholm.

1304NorsborgsdepånBerget

Ett antal honoratiores var på plats för att understryka Röda Linjens betydelse. Dagens kapacitet är i princip utnyttjad, därför handlar det nu om att rationalisera depådriften och införa ett nytt signalsystem som ska öka kapaciteten.

1304NorsborgsdepånTransformerfordon

Norsborgsdepån ligger alltså längst ut på Röda Linjen. Därmed minskas tomkörningen av T-banetågen. Depån ska innehålla tvätthall, verkstad, klottersanering och uppställning i bergrum av T-banetågen. Det blir hela nio spår inne i berget, med långa tunnlar från själva T-banespåret. Projektet inleds med att en lång arbetstunnel byggs från S:t Botvids väg, Skanska är entreprenör. Det var där Christer G Wennerholm sprängde och vi andra såg på. Mer fakta och bilder finns på Christers blogg.

Intressant?                                         

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s