Rönninge centrum – parkering och sol

Publik i Rönninge gymnasium.
Publik i Rönninge gymnasium.

Igår hölls ännu ett samrådsmöte om Rönninge centrum. Ibland kan nog många få intrycket att vi politiker vill dra allt i långbänk med alla dessa möten, men sanningen är att det ska vara fyra-fem olika delprocesser med samrådsmöten innan en detaljplan kan antas. Vi har velat föra Rönninge centrum-frågan långsamt framåt, med gedigna dialoger och samråd. Nu är vi inne på femte året och kan möjligen skönja mållinjen.

Omkring 120 personer hade samlats i Rönninge gymnasiums aula. Om jag som part i målet får säga det, blev planförslaget grundligt och väl presenterat, intill minsta littera på plankartan eller träd på illustrationsplanen. Frågestunden omfattade omkring två timmar goda diskussioner. Frågor och invändningar handlade mest om parkeringarna skulle räcka till. Vissa befarade att torget skulle bli skuggigt, medan andra såg det som en fördel att det gick att bygga ett nytt torghus i söder och få gott om sol på torget, i synnerhet under sommarhalvåret. Projektets ekonomi diskuterades också. Såväl konstruktiva frågor som kritik av annan natur framkom. Rönningepartiets utsända gjorde sina framstötar.

Samrådet sträcker sig fram till 29 april. Kommunen har gjort ett specialnummer av sitt informationsblad som delats ut i brevlådorna. Kommunens tjänstemän kommer att finnas på Rönninge torg med information framöver. Kommittén ”För ett levande Rönninge C” med S, Fp, Kd och M, kommer också att höra av sig. Välkommen med synpunkter!

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s