Rönningeplaner på upploppet

En tidig skiss för Karlskronaviken.
En tidig skiss för Karlskronaviken.

Sedan en längre tid arbetar kommunen med tre ”tunga” detaljplaner i södra Rönninge: Karlskronaviken, Heliodal och Solliden. Kommunen går nu in ”på upploppet” med detta arbete. Läs mer här.

Bygg- och Miljönämnden godkände för en dryg månad sedan utställningsförslaget för Karlskronaviken. Under februari ställs alltså planen ut för synpunkter. Efter utställningsskedet ses förslaget över en gång till för att sedan gå till bygg- och miljönämnden, kommunstyrelsen och kommunfullmäktige för att fastställas. Prognosen är att planen kan fastställas av fullmäktige i juni.

Karlskronaviken är den mest komplicerade detaljplanen hittills i Rönninge. Under många månader kommunens tjänstemän m fl ägnat sig åt viktiga förhandlingar med markägare i området. De statliga strandskyddsreglerna har försvårat planarbetet.

Detaljplanerna för Heliodal och Solliden räknar tjänstemännen med att ta fram för utställningsbeslut under våren. Detaljplanen för Södra Hallsta är inne i ett tidigt förhandlingsskede.

Förstudier pågår för Södra Ekdalen och Rönninge Kungsgård. Avsikten är att förstudierna ska vara klara under våren. Löper allt som planerat hoppas vi att planuppdrag kan ges under sista kvartalet.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s