Tråkigheter på nyåret

three titmouse birds in winter

Snart är helgerna slut, dags att ta itu med det nya året. God fortsättning tillönskas samtliga läsare, även om inledningen bjudit på tråkigheter.

Anders Carlberg har gått bort. Anders var ledare för kårhusockupationen 1968 men framför allt skaparen av Fryshuset, ”Lugna gatan” m m. Jag fick förmånen att delta i Polisstyrelsen när Anders representerade Socialdemokraterna i samma styrelse. Anders deltog också på ett seminarium härute i Salem, som arrangerades med anledning av våra tråkigheter med demonstrationerna, för ett antal år sedan. Anders imponerade och inspirerade genom att vara sig själv; öppenhjärtig, uppriktig, rak och medkännande. Därmed avvek han från det gängse politikermönstret, vilket var befriande. Han stödde oss när det gällde att få Polisen att säga nej till demonstrationerna. Anders Carlberg lämnar såväl storverk som saknad efter sig.

I fredags var det helikopter och polisspärr i Salem. Orsaken var det otäcka rånet mitt på dagen i affärsrusningen i Södertälje. Jag beklagar verkligen Södertälje för att de blir utsatta för denna hänsynslösa brottslighet. Polisen har dock agerat resolut. Brott får inte löna sig.

Under mellandagarna sändes dokumentären om Olof Palme. Allt det jag skrev efter att ha läst Henrik Berggrens bok för ett par år sedan kan upprepas och understrykas. Om man behövde bli påmind om varför man blev politiskt aktiv, så blev man det ånyo. Tack för utmaningen!

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s