SRV tog tillbaka förslaget om återvinningen

wooden gavel and books on wooden table,on brown background

Det sista fullmäktige för året sammanträdde i torsdags. Innan sammanträdet delades årets idrottsstipendium ut till simhopparen Erik Määtä, boende i Salems kommun, tävlandes för Södertälje simsällskap. Det fanns mycket att berätta om Erik, bl a här.

Före sammanträdet besvarades en medborgarfråga från Anders Klerkefors, aktiv i Rönningepartiet. Anders fråga till undertecknad handlade om den nya bussen 731 där han upplevde att det blivit sämre service trots ”miljoner” för nya busshållplatser. Mitt svar blev att det är lika många turer som tidigare men att tidtabellen är jämnare. Dessutom är en ytterligare tur per dag beställd, men ännu ej i drift. SL framförde vid invigningen att 731 sannolikt kommer att få turer även på kväller och helger under det närmaste året. Att tala om ”sämre service” känns därför inte rätt.

Kommunen har investerat 2,5 miljoner i nya busshållplatser. Två av dem är dessutom ”timglashållplatser” som fungerar som hastighetsdämpande för alla fordon. Säkra busshållplatser för en normal, ordinarie busslinje i utveckling är ett viktigt sätt att bygga ett samhälle. Rönningeborna förtjänar ordentliga hållplatser, de ska inte behöva pulsa i snödrivor. För busslinjen handlar det nu om att resandet ökar så att kommunen får argument för att tjata på SL om bättre turtäthet.

Därefter började det ordinarie sammanträdet, som endast omfattade fyra punkter. Fullmäktige fastställde taxa för familjerådgivning och valde representanter i det nya samordningsförbundet med Huddinge och Botkyrka. Dessa blev Lars Pilsetnek (M), ordinarie och Patrik Robertte (S) suppleant. Samordningsförbundet slår ihop en del sociala anslag från de ingående kommunerna samt Arbetsförmedlingen och Försäkringskassan, till förmån för bl a vår kommun.

Det viktigaste skriver jag om sist. Fullmäktige antog den nya SRV-taxan för återvinning, som innebär en höjning med 2 %. Däremot hade SRV Återvinning nu dragit tillbaka sitt förslag om begränsning av besöken på återvinningscentralerna, för nya diskussioner med ägarkommunerna. Detta var ett bra steg på vägen för den linje Salems kommuns politiker arbetat för, läs bl a här. SRV:s styrelse har insett att frågan måste diskuteras på nytt, förhoppningsvis med en annan vinkling av problemet.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s