Trygg i år också!

Inte i Salem. (www.fotolia.com)
Inte i Salem. (www.fotolia.com)

Vår kommun ligger kvar i den svenska trygghetstoppen. SKL:s undersökning visar att skärgårdskommunen Öckerö utanför Göteborg toppar och att Salem ligger 6:a. Det är tredje året i rad vi ligger med bland ”topp 10”. Det är också tredje mätningen i rad som Salem ligger främst bland kommunerna Stockholms län.

Bland indikatorerna är Salem bäst i Sverige när det gäller att undvika bränder i byggnad, endast 0,22 bränder per 1000 invånare.

SKL skriver att en trygg och säker kommun kännetecknas av få olyckor, att få brott begås, att kriser hanteras på ett bra sätt för att minimera störningar och att medborgare och politiker har ett säkerhetsmedvetande som i så stor utsträckning som möjligt baseras på faktiska förhållanden. Vi skriver under på det.

Förutom dessa lokalpatriotiska markeringar bör nämnas att SKL pekar på att olyckorna kostar 65 miljarder om året och att olika former av trygghetsarbete sparar resurser.

Radio Stockholm har för andra året i rad gjort en negativ vinkling på vårt fina resultat. I år ställs vår tekniska förvaltning till svars p g a ett antal släckta gatlyktor. Jag tycker det är en tråkig och godtycklig vald journalistisk vinkling. Men; för att bekräfta SKL:s bild och vår egen vision (”den nära kommunen”), har vår förvaltning omgående undersökt hur det förhåller sig. Tack för det.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s