Jag känner mig borgerlig idag

Bild: http://www.fotolia.com

MUF-ordföranden Erik Bengtzboe skriver på DN-debatt idag:

”Jag är inte en del av den borgerliga kvarlevan från mitten av förra århundradet, utan jag är en del av Nya moderaterna som ständigt förnyar sig för att göra våra idéer rättvisa och se dagens och morgondagens samhällsutmaningar och lösningar på dessa. Jag känner mig mer hemma vid köksbordet än under den borgerliga kristallkronan. Därför vägrar jag att kalla mig borgerlig.”

Detta är min version:

Jag är en av många politiker som tog det sena 1900-talets kamp emot socialism och högskattestat och bidragit till en alternativ plattform som förändrat svensk historia i riktning mot en större tro på individ, familj och företag och en minskad övertro på stat och offentlig sektor. Med dessa erfarenheter är vi många som bildar Nya moderaterna och därför ständigt förnyar oss, för att göra våra idéer rättvisa och se dagens och morgondagens samhällsutmaningar och lösningar på dessa.

Jag känner mig mest hemma i vardagliga samtal med människor, i telefon, per mail, på gator och torg eller vid dörrknackning. Jag tycker köksbordet är varje hems kärnpunkt, men anser också att kristallkronor är vackra i de miljöer där de passar. Jag tycker politiska etiketter ska värderas efter de resultat de medverkar till. Därför ser jag mig som borgerlig. ”Borgare” är något helt annat.

Intressant?                                    DN-debatt

One thought on “Jag känner mig borgerlig idag”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s