Stockholms län finns nu på kartan

Klicka på bilden!

”De e mycke’ nu!”, skulle man kunna säga. Bilden visar de flesta av de stora projekt SL och trafiknämnden är inblandade i just nu. Det kan vara idéskisser, förstudier, projektering och framför allt genomförande.

Projekten är lagd på en karta över Stockholms län. Men viktigast är trots allt det element som inte syns på kartan: staten. Den statliga finansieringen är ett villkor för att dessa projekt ska genomföras. För tio år sedan skulle denna bild enbart bygga på förhoppningar. Staten visade då ingen större vilja att ge Stockholms län de infrastrukturmiljarder som länet tillkommer, inte minst om man ser till de skattemiljarder 08:orna betalar in.

Det är annorlunda nu. Infrastruktursatsningar i utbyte mot bostadsbyggande – det är tidens tecken. Stockholm finns numera på kartan. Om drygt fem år är rullar pendeltågen i Citytunneln.

Intressant?

4 thoughts on “Stockholms län finns nu på kartan”

    1. Nej, ingen fara med det. Men planprocessen tar så’n himla tid, så väldigt många planmoment som ska utföras. Och sedan har vi alla förhandlingar. Men nu känns det ganska nära. / LK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s