Två veckor med mankerande återvinning

Foto: Lennart Ejenäs

I ca 14 dagar var behållarna för glas, tidningar m m borttagna från Salems återvinningscentral (ÅVC) på Tvärvägen. SRV Återvinning markerade genom en skylt att man var missnöjda med att Salems kommun inte ville ge bygglov till den plats dit man ville flytta behållarna. Behållarna för glas och tidningar har alltid stått inom ÅVC:n, men SRV ville flytta dem utanför, eftersom SRV också vill begränsa besöken på ÅVC:n.

Salems kommun har kritiserat SRV:s ställningstagande att föreslå begränsning av besöken på ÅVC:n, vilket beskrivits i tidigare inlägg. Anledningen till att bygglov nekas är att den tilltänkta platsen utanför ÅVC:n ligger i kanten på uppfarten till ÅVC:n. Under 90% av tiden skulle detta sannolikt fungera, men under högtrafik blir det trafik från två håll på den tilltänkta platsen samtidigt som andra ska parkera för att slänga glas och tidningar.

Kommunen har protesterat mot att SRV helt sonika tagit bort behållarna och begärt att dessa ska åteställas till den gamla platsen. Det är avgörande att kunderna kan slänga glas och tidningar i anslutning till den övriga återvinningen på ÅVC:n.

SRV Återvinning återställde behållarna till den gamla platsen för några dagar sedan. Det tycker vi är bra. Skylten är också borta. Förhoppningsvis är den återvunnen i annan skepnad.

Annonser

Comments

  1. Är inte styrelsen för SRV utsedd av just ägarkommunerna? Om så, är det ju högst märkligt att styrelsen inte förmår agera enligt ägarnas önskemål. Vad är det för hund begraven här?

    Mårten

    • Jo, så ska det vara. Våra styrelsemedlemmar har uppfyllt detta fullt ut. Frågan om att flytta bort glas- och tidningsbehållarna från Salems ÅVC har handlagts utanför styrelsen. / LK

    • Kanske den klassiska konflikten mellan detalj- och målstyrning? Om företaget SRV inte haft tillgänglighet som ett viktigt mål blir resultatet kanske så här.

      Salems ÅVC är inte idealisk för den som tar sig fram utan bil. För några år sedan hade SRV i sin glada amatörism t o m skyltat på ett sätt som innebar att det inte fanns någon tillåten entré för gående, och när jag påpekade den saken plockade man bara bort alla skyltar som avsåg gående, utan att ersätta dem.

      När man saknar bil, och bor i en stor brf som beklagligt nog fått byggas utan grovsoprum, önskar man att vissa fraktioner kunde få lämnas i ett mer kollektivtrafiknära läge.

      Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: