Ansträngd budget men oförändrad skatt

 

Busshållplats på gång på Sandbäcksvägen.

 

Dags att presentera förslaget till budget för de tre närmaste åren. Vi har ett tufft budgetläge med låg tillväxt av skatteunderlaget och höga löneavtal,  i synnerhet läraravtalet. Vi får vara nöjda med att landa de närmaste två åren på rätt sida nollstrecket.

För att kompensera barn- och utbildningsförvaltningen för det stora trycket på deras budget har vi gjort överföringar från andra sektorer. Det gäller särskilt den tekniska förvaltningen som fått släppa ifrån sig pengar. Trots detta kommer barn- och utbildningsförvaltningen att behöva minska sin organisation med motsvarande ett tiotal årsarbetare. Salem kommer dock fortfarande att ha 10-15 % högre lärartäthet än genomsnittet på Södertörn.

Kommunens resultat blir svagt under budgetperioden och för 2013 uppnås endast ett nollresultat. Barn- och utbildningsnämnden får liksom andra nämnder minskad budget men kompenseras med 10,4 miljoner kronor för lärarnas nya löner. De allmänna besparingarna medför också att Rönninge Ungdomscafé läggs ned. Besöksantalet på caféet har under senare tid varit vikande. Den största investeringen i budgetförslaget är kostnader för ett nytt äldreboende som planerar att byggas år 2015.

Läs mer här:       Budgetförslag

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s