Unikt tvärpolitiskt samarbete för Rönninge centrum

Det kan vara svårt att få genomslag för visioner och framåtsyftande förslag när det handlar om att den närmaste vardagsmiljön kommer att förändras. Att ”man vet vad man har, men inte vad man får” är en ganska tjatig utsaga som, icke förty, lever högönskligt välmående och existerar allerstädes närvarande.

Det långa talets korta mening är att budskapet varför vi måste bygga färdigt Rönninge centrum ska marknadsföras gemensamt av S, Fp, KD och M. Vi har bildat en samarbetsgrupp, ”För ett levande Rönninge C”, för att argumentera för det program som nu är taget. Första aktiviteten var på Salemsdagen, nu finns en hemsida uppbyggd med fyllig information och möjlighet att ställa frågor eller kommentera.

Under hösten arbetar tjänstemännen med att ta fram planförslaget som ska ut på remiss och samråd i vinter. Läs mer på:
www.rönninge.nu

Intressant?

2 thoughts on “Unikt tvärpolitiskt samarbete för Rönninge centrum”

 1. Underbart
  Vilket trevligt och välkommet initiativ.
  Ur denna starka, tunga samarbetsgrupp finnes förutsättningar för många bra lösningar; här är de flesta grupperingar representerade. LYCKA TILL!
  Sedan ”TORNET” exkluderades har dock mitt intresse för Rönninge C:s framtid svalnat till, i det närmaste, den absoluta fryspunkten.
  Jag saknar, men samtidigt måttligt Rönningepartiet men mer V i gruppen; fick de senare ej plats eller ville de inte medverka?

  1. Trevligt att du gillar samarbetet! Rönningepartiet har vi inget hopp om. I övrigt har de partier som följer projektet närmast i kommunstyrelsen m m, också varit de närmaste samarbetspartnerna.

   / Lennart Kalderén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s