Väl rutet om kravaller!

DN:s Erik Helmersson plattar till SvD:s Andres Lokko i en alldeles utmärkt ledare. Lokko jämför den ryska domstolens fängelsedom mot Pussy Riot med de brittiska rättsinstansernas domar mot brott begångna under kravallerna för något år sedan. Man förvånas över hur lätt en del skribenter har att ursäkta eller relativisera brott begagna under kravaller. DN påminner bl a om att det fanns brottsoffer som råkade ut för rån m m under Londonkravallerna. Det är angeläget att markera som DN gör.

Intressant?

(Tidigare blogginlägg på ämnet: sök på ”Upplopp – en fråga om egen moral”)

2 thoughts on “Väl rutet om kravaller!”

  1. Du och Erik och Aron och många med er, har missat poängen med Lokkos krönika. Det handlar inte om att upphöja Putins Ryssland till ett exempel på lysande demokrati, utan att belysa det faktum att även i demokratier kan de styrande drabbas av maktfullkomlighet och slå ner på protester mot det system de representerar, lika hårt eller hårdare än i en diktatur.

  2. Visst måste man ibland titta på de bakomliggande orsakerna till demonstrationer, men det är oseriöst att bunta ihop en fredlig manifestation som den i Ryssland med upplopp som de i London eller Göteborg där poliser och andra blivit föremål för våldsutövning.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s