Hållplatser? Ja, tack!

Alldeles nyligen bloggade jag om förslaget att ändra principbeslutet om buss i södra Rönninge så att en ringlinje skulle bli verklighet. Fullmäktige beslutade 14 juni att fastställa sträckningen för den nya ringlinjen (sid 17 i denna länk). Anslaget i investeringsbudgeten ligger på drygt 9 miljoner kronor för projektering, busshållplatser och vägförbättringar. Anslaget är fördelat på 2,5 miljoner i år och 7,1 miljoner 2013. Senare i höst kommer anslaget att bantas med ett par miljoner tack vare att vändslingan vid Sandbäcksvägen inte blir av.

Investeringsanslaget ska räcka till vissa mindre vägförbättringar, men framför allt hållplatser. I synnerhet är det två timglashållplatser som är prioriterade för att bidra till bättre trafiksäkerhet: en mitt på ”Uttringerakan”, en annan vid Rosenlundsskolan. Busshållplatserna i övrigt ska byggas som ”fickor” där bussen kör in. Vid Rönninge gymnasium krävs en speciell lösning som inte är utredd ännu. Det är också möjligt att en mindre del av pengarna kan användas för smärre gång- och cykelvägslösningar vid hållplatserna.

Rönningepartiet yrkade att anslaget på 7,1 miljoner för 2013 skulle strykas. Partiet är mycket fokuserade på att ringlinjen inte ska få kosta. Konsekvenserna av partiets yrkande är att pengarna inte räcker till för ordentliga busshållplatser. Istället blir det – med RöP:s förslag – fristående stolpar som sticker upp vid dikeskanten. Några timglashållplatser skulle det knappast heller bli. Det är ingen trafikmiljö som vi inom den borgerliga majoriteten – eller något annat av partierna förutom RöP – vill ta ansvar för.

One thought on “Hållplatser? Ja, tack!”

  1. I mångt och mycket representerar RöP det sämsta i politiken; man är mer angelägna om att kritisera andras förslag än att berätta i rimlig detalj om vad man själva vill. Och så kryddar man anrättningen med en och annan häpnadsväckande huvudlöshet.

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s