Det blir ringlinje i Rönninge

Det tidigare beslutet från 2010 om en busslinje med vändslinga vid Rönninge skolväg ändras. Beslutet byggde på SL:s tidigare inställning då man inte ville köra ringlinje. Under förra året ändrade SL inställning och förordade en ringlinje, men då med den större buss som kör i Rönninge sedan en tid. Beslutet kom överraskande eftersom SL under årtionden varit avvisande till ordinarie SL-trafik med annat än normalstor buss. Diskussionen om att köra minibussar har annars förts ända sedan “Botkyrkatiden”, runt 1980 då bl a Centern motionerade i frågan.

Från kommunens sida har vi varit noga med att SL:s besked måste vara hållbart över tid samt ge oss god transportkapacitet och turtäthet. Vi har fått bekräftelse från SL att lösningen kommer att gälla även långsiktigt. Vi har begärt att det även måste till trafik kvällar och helger. SL:s svar är att antalet resande måste öka först. Vi är inte nöjda med det svaret och tjatar vidare.

Ringlinjen kommer att gå i riktningen Dånviksvägen, Uttringevägen, Uttringe gårds väg och Sandbäcksvägen. Det blir ytterligare hållplatser vid Sandbäck och Rönninge gymnasium. Vi har också framfört till SL att vi vill öka turtätheten på buss 725 från Nytorp. Det är viktigt för att minska belastningen på pendelparkeringen.

Kommunfullmäktige kommer 14 juni att fatta beslut i denna fråga. Investeringsbudgeten blir på 2,5 miljoner i år och 7,1 miljoner 2013. Eventuellt kan en mindre del av den totala summan sparas.

Intressant?

Tidigare inlägg          1               2

3 thoughts on “Det blir ringlinje i Rönninge”

    1. Då försvinner ju poängen med ringlinje!

      Turtätheten är i princip klar för att starta trafik nästa år, från SL:s sida. Dock är vi inte nöjda med den. SL har hänvisat till dåligt resandeunderlag hittills. Det återstår för Rönningeborna att öka resandet med den nya ringlinjen. Samtidigt tjatar vi vidare på SL.

      / Lennart Kalderén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s