Rosstorp bygger ut

Rosstorps äldreboende, som drivs av Filadelfiaförsamlingen, är Salems kommuns näst största arbetsgivare. Rosstorp var ursprungligen ett pensionat. Lewi Pethrus köpte fastigheten 1959 som sedan drivits av Pingstkyrkan. Rosstorp har redan byggt ut de befintliga byggnaderna och vill nu uppföra tre hus med ”seniorboende” nere vid Tallsätravägen. Det blir ca 25-30 bostäder. Planen ställs ut här.

Husen ligger nära järnvägen, så bullerutredning har fått utföras. För kommunen – och fastighetsägaren – är det avgörande att husen kan byggas så att bullret minimeras. Det är en förutsättning för planens genomförande att det inte blir något bullerplank.

3 thoughts on “Rosstorp bygger ut”

  1. Som företrädare för en kommun vill jag uppmuntra utveckling, även byggande. När Filadelfiaförsamlingen (Rosstorp) vill bygga seniorboende på den tomt de själva äger anser inte jag att kommunen ska vara negativ till det. Läget, med utsikt mot Flaten, anser de bra, i likhet med de rätt många övriga fastighetsägare i närheten som har liknande läge. Jag delar den uppfattningen. Bullerproblemen från järnvägen är hanterbara (utan bullerplank). Jag är också övertygad om att detta blir attraktiva bostäder.

   /Lennart Kalderén

  2. Hej!
   Ja det är nog det enda sättet att se på saken. Kvarstår alltså utredning om planket.

   Kanske finns andra möjligheter i kommunen, i privat eller kommunal regi. Något på gång? Förutom kommunens planer på äldreboende.

   Kan man tillfälligt omvandla en stor villa till äldreboende? Jo det kan man förstås. Till kollektivt boende (kollektivet äger och bor och bestämmer)?

   Tack för ditt svar.
   Med vänlig hälsning
   Valter Isander

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s