Ett tufft uppdrag som krävt stora personliga uppoffringar

Rubrikens budskap tillhör de som stundtals får etiketten ”klyscha”. Men Sten Tolgfors avskedsord idag ger de personliga uppoffringarna ansikten och röster. Kostnaden för medieexponeringen blir högt, alltför högt, inte bara för dig själv utan för nära och kära. Den trista följdfrågan blir om det över huvud taget är möjligt för ambitiösa politiker att förena rollen som mamma eller pappa med ett högt uppsatt ämbete?

Sten Tolgfors har fått visualisera att politik sannerligen inte bara är glamour och yta. Som försvarsminister har hans lott blivit kraftiga reduceringar och total omstrukturering av försvarsmakten, från invasionsförsvar till beteckningen insatsförsvar med starka inslag av internationella uppdrag. För den otacksamma men förtjänstfullt utförda uppgiften förtjänar han all heder.

”Det är självklart en väldigt rolig start som ny Ekot-chef”, säger Anne Lagercrantz i Resumé om Ekos bedrift i sammanhanget. En äkta stjärnjournalist uppenbarligen. En hel del oss andra önskar Sten Tolgfors en stärkande tid med familjen. Sedan hoppas vi på snar comeback.

Intressant?                     DN                      SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s