Ingen ”henom” i reglementet

Igår hade vi ett helt vanligt kommunstyrelsemöte, årets första. Möjligen var det lite småtjafsigt, den längsta diskussionen gällde förslag till ändrat reglemente. Ett rent rutinärende som hade återremitterats förra gången för att inkallelandet av suppleanter skulle bli rätt. (S) tyckte också det var viktigt att det inte stod ”honom” i reglementet utan att det skulle genusneutraliseras. Den typern av argument brukar vi inte falla för, men här behövde vi bara ändra på två ställen, så den pragmatiska ambitionen vann. Å andra sidan får man vara glad över att oppositionen inte höjde det mest radikala baneret och krävde att vi skulle skriva ”hen” eller ”henom”.

Men – allvarligt talat – vilka lyxproblem! Jag är inte säker på att skattebetalarna tycker att den här typen av debatter är oumbärliga.

I övrigt var det mest rutinärenden, bl a två motionssvar. Kommunstyrelsen föreslår fullmäktige avslå en motion om att inrätta naturreservat i området Ekdalen-Källdalen . Min uppfattning är att vi har tillräckligt med naturreservat i Rönninge; Garnudden och Ersboda. Däremot är det viktigt, vilket kommunstyrelsen också uttalar, att om rådet ska skötas och skyddas. I den kommande översynen av översiktsplanen ska det övervägas hur bl a de fina ekarna i området ska skyddas.

Kommunstyrelsen föreslår också avslag på motionen från Rönningepartiet om att inrätta en närbadplats vid Sandbäck. Tyvärr är de juridiska förutsättningarna så tuffa att om kommunen anordnade en strand eller brygga där, tar vi på oss ett stort ansvar motsvarande en ordinarie badplats. Dessutom finns det inte plats för parkeringar i området. Däremot ska vi se över badmöjligheterna i Rönninge när vi reviderar översiktsplanen framöver.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s