Stefan Löfven och Göran Persson

Vit rök är pågång från Sveavägen 68. Verkställande utskottet har levererat på ett sätt som knappast varit valberedande utan snarare just ”verkställande”.

Stefan Löfven är ett spännande namn, jag har bloggat om honom tidigare. De samlande egenskaperna verkar uppenbara, den politiska profilen pekar knappast i samma riktning som Håkan Juholts retorik. Men sådana indikationer är inte till gagn för alltför hastiga slutsatser i nuläget. Tonläget i debatten torde dock bli ett annat än det senaste året.

Annars stod Göran Persson för morgonens brandfackla i TV-soffan. Han visste minsann vem det var som var på förslag och han kunde nu meddela att allt skulle återvända till det normala för snart skulle debatten kretsa kring alliansregeringen igen, opinionssiffrorna kommenderades uppåt. I denna déja vu-kick var Göran Persson återigen ganska säker på sin sak. Tillåt mig tvivla.

PS

Notera att Göran Persson förutsäger (35 s in i klippet) att alliansregeringen kommer att misslyckas med att få majoritet att ansluta Sverige till Europakten. Verkligheten visade sig bli en annan.

DN               SvD

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s