Tre goda nyheter

Den nya parkeringsplatsen vid Berga bollplan.

Det börjar röra på sig i Rönninge. Tre detaljplaner har länge varit ”på gång” i södra delen, som pusselbitar för att fullfölja VA-utbyggnaden och för första gången detaljplanera området. Två av dessa är nu framme vid planförslag: Heliodalsområdet och Solliden, offentliga samråd hålls under första halvan av februari. En ytterligare detaljplan, Karlskronaviken, är inne på slutvarvet när det gäller diskussion med markägare och länsstyrelsen.

Vintern har bitit sig fast, men snöröjningen i december var lättare än tidigare år, det blev mest halkbekämpning. Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen uppskattar att man sparade ca 400 000 kr, vilket dock kompenseras av att början av året kostade desto mer. Det späda år 2012 är ännu i sin linda, men snömängderna verkar mer normala än 2010 och 2011, att döma av den vackra anblicken utanför fönstret. Vi får hoppas att det fortstätter så.

Under förra året användes några månader till att diskutera hur vi skulle lösa parkeringsproblematiken vid Berga bollplan. Förhoppningsvis ska oredan vara löst nu när kommunen anlagt en ny parkering med 24 platser framför Berga sporthall, samt även en vändplats för snabb avlämning eller upphämtning.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s