Blanda inte bort korten om bussen i Rönninge!

I Mitt i 27 december förfäktar Rönningepartiet tanken att kommunen kan spara in ca 9 miljoner kronor genom att stoppa planerna på en normalstor SL-buss i södra Rönninge. Partiet försöker på detta sätt ge intryck av ekonomiskt insikt genom att vilja undvika att låna upp dessa pengar. För den som lyssnat till hur Rönningepartiet demonstrerat sin ekonomiska kompetens i fullmäktige under hösten skorrar detta falskt. Även i bussfrågan bygger RÖP upp ekonomiska luftslott som man sedan utmålar som sanningar. Vi faller inte för dessa locktoner.

Dagens busslinje i södra Rönninge (med mindre buss) är egentligen en färdtjänstlinje (”vinkbuss för närtrafiken”) som på dispens även används för några turer linjetrafik varje dag. Den körs utan normala hållplatser, med reducerad kapacitet och turtäthet jämfört med normal SL-buss. Det är försåtligt av RÖP att låtsas som om detta vore ett alternativ för rönningeborna, när inflyttningen ökar i Uttringe och de andra områdena i södra kommundelen.  Så är verkligen inte fallet.

Att utveckla ett samhälle innebär bl a att förbättra kollektivtrafiken. Rönningeborna förtjänar – precis som alla andra resenärer – trafiksäkra busshållplatser och ordentlig busskapacitet. För detta talar inte minst klimatskäl, men också att vi därmed avlastar pendelparkeringen vid Rönninge station.

Det är en vision som odlats under många år att nu kunna etablera normal kollektivtrafik i dessa områden. Den visionen bör vi förverkliga.

Avslutningsvis vill jag förtydliga att RÖP inte – som partiet påstår i Mitt i – har fyra representanter i fullmäktige, de har två.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s