Salem tryggast 365 dagar om året

Skylten i topp på kommunalhuset platsar i princip ett år till!

Sveriges kommuner och Landsting (SKL) har presenterat sina öppna jämförelser av trygga och säkra kommuner för 2011. Förra året toppade Salem hela Sverige-listan, i år är vi trea bland 290 kommuner. Vi toppar listan för Stockholms län.

”Salem tappar platsen som säkraste kommunen”, säger Radio Stockholm i ett svårslaget negativ (?) rubrik. Men jag måste säga att det verkligen känns bra att få vår topposition bekräftat för andra året i rad. I år kan vi också säga att vi ligger i den absoluta toppen 365 dagar om året, när vi nu sluppit besök den där lördagen i december.

Salem är en liten kommun där nyckelordet är ”nära”, det är min förklaring till placeringen. Det är nära mellan medborgare och myndighet, en närhet i sociala relationer, lätt att lära känna bekanta och grannar. Med nära relationer kommer också ett större ansvarstagande. Sist men absolut inte minst ska vi också tacka närpolisen och Södertörns Brandförsvarsförbund för ett gott förebyggande arbete. Ett ”grattis” också till Habo, Öckerö m fl kommuner i toppen.

Intressant?           Kommunens hemsida      SvD 

2 thoughts on “Salem tryggast 365 dagar om året”

 1. Bäste Lennart,

  Grattis! Med uppväxten i Rönninge-Nytorp så vet jag att Salems kommun i mångt och mycket är ett paradis. Tryggheten finns där, och ännu lite bättre blev det ju nu när ”vi” slapp nazister och antifascister som under en dag kvaddade den där bilden. Men…

  Jag minns radhuslängorna som brann ner både i Salem och i Rönninge när jag var ung, som SOS-operatör var Salem en av de platserna i länet som faktiskt fick vänta längst på brandkåren när det trygga huset blev övertänt. Jag anser att Salem borde ha en egen brandstation, just med tanke på uttryckningstiden från Botkyrka brandstation, och med tanke på vägsträckan kring Salems traikplats oftast lyses upp av blåljus efter den ena obegripliga olyckan efter den andra. Då, skulle Salem bli ännu något tryggare. Ta upp det med Södertörns Brandsförsvarsförbund vett’ja…

  Gog Jul och Gott Nytt År / Tokmoderaten

  1. Tack så mycket för det! Salem och Rönninge ligger inom aktionsradien för både Tumba och Södertälje brandstationer, samt den nya, mindre i Lindvreten. Detta diskuteras inom brandförsvaret men inte främst utifrån att vi borde ha en egen brandstation. Den gamla brandstationen för borgarbrandkåren en gång i tiden följer tidens strömningar och är numera – pizzeria!

   God Jul och Gott Nytt År och tänk på att släcka brandfacklorna när de tjänat sitt syfte 😉

   / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s