Salem 10 december

Dialogpolisens chef Ola Österling och undertecknad. Ola har haft hand om kontakterna med kommunen under många år och gett oss fyllig, rak och tidig information. Tack för gott samarbete! (Foto: Elisabeth Ståhl, Salems kommun)

Polisen har nu informerat kommunen om att det inte finns några ansökningar om demonstrationer i kommunen lördag 10 december. Det ser alltså ut som att vi skulle slippa den sedvanliga ockupationen i år, förhoppningsvis också framöver.

Kommunen kommer inte att organisera någon särskild beredskap utan istället se detta som vilken lördag som helst. För första gången på elva år ser jag och många med mig fram emot att ta helg denna lördag och jag uppmanar alla salemsbor att njuta av dagen.

Om prognoserna slår in innebär det en oerhörd lättnad för 15 600 salembor som fått betala ett högt pris – högre än alla andra av Sveriges 290 kommuner – som fått se sin hembygd ockuperad och dess rykte befläckat under ett drygt decennium.

En kommentar på “Salem 10 december”

  1. Det vore ju för väl om trevligare traditioner kunde få tillfälle att frodas i juletid!

    F ö har en domare i USA gjort ett preliminärt utlåtande för en tid sedan med anledning av de demonstranter som barrikaderat sig i en park, och där han bl a reflekterade över att yttrandefriheten inte alltid kunde tillåtas få konsekvenser som exkluderar andra syften(som övrig allmänhets och ägares tillgång till parken gissar jag).

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s