Skatten oförändrad nästa år, en lärare per dator

En lärare per dator ska ordnas under 2012.

Den borgerliga majoriteten har nu lagt fram förslaget till budget 2012-2014. Det svänger snabbt i omvärlden så regeringens tidigare optimistiska tillväxtprognoser har dämpats avsevärt. I Salems kommun har särskilt Socialnämnden stött på ökade kostnader för äldrevården.

Budgetförslaget innehåller oförändrad skatt med ett mindre anpassningsprogram som sänker kostnaderna för hela kommunen med ca 6 miljoner kronor. Trots detta föreslås en mindre höjning av stödet till föreningarna. Samtidigt ska målet att varje lärare ska kunna disponera en egen dator infrias. På investeringssidan märks bl a att Rönninge skolas skolgård ska rustas upp för 3,5 miljoner kronor.

– Hösten har inneburit att prognoserna försämrats i två steg, vilket har ställt krav på oss att anpassa verksamheten till den rådande ekonomin. Jag är glad att förvaltning och förtroendevalda med gemensamma ansträngningar lyckats med detta.
– De närmaste åren får kommunen stora intäkter för tomtförsäljningar. De borgerliga partierna har föreslår att dessa inte ska användas i driften utan istället till extra amorteringar av kommunens lån.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s