Vi vill bygga, men staten måste göra sitt

”>20111028-224511.jpg

<
Vår borgerlige bostadsminister Stefan Attefall (KD) tycker att kommunerna i Stockholms län bygger för lite bostäder. Nyheten nådde oss i morse när moderata kommunalrådsgruppen i Stockholms län var samlade ute på Värmdö. Min kollega i Norrtälje Kjell Jansson och undertecknad har svarat i Radio Stockholm. Vi har också bjudit in Stefan Attefall till vårt nästa möte, se nedan.

Civil- och bostadsminister
Stefan Attefall
Socialdepartementet

Inbjudan till möte om bostadsförsörjning i Stockholms län

Allt fler söker sig till Stockholms län för att bo, arbeta och studera – växttakten är historisk. Förra året ökade befolkningen med knappt 40000 personer och på fyrå år har länet vuxit motsvarande ett helt Norrköping.

Vi välkomnar det växande Stockholms län. När fler människor söker sig hit ökar vår internationella konkurrenskraft och tillväxten samtidigt som underlaget för välfärd och utveckling ökar. Det gynnar hela Sverige.

Under denna mandatperiod har länets kommuner som mål att bygga över 56000 nya bostäder. För att lyckas med detta krävs ett gott samarbete mellan kommuner, landsting och staten och att alla parter anstränger sig och inte väljer att peka finger åt de andra.

Vi i länets kommuner vill bygga, men en viktig förutsättning för att lyckas är att staten hjälper till och tar ansvar. Staten måste satsa ytterligare på infrastruktur i Stockholms län när vi nu växer dubbelt så snabbt.

Staten måste även minska sina handläggningstider för överklagade byggplaner. Det finns exempel på planer som fått vänta i flera år på regeringens ställningstagande.

För att fördjupa dialogen med regeringen önskar den moderata kommunalrådsgruppen i Stockholms län inbjuda Dig till ett möte förmiddagen den 2 december.

Med vänlig hälsning

Lennart Kalderen
Kommunstyrelsens ordförande Salem
Ordförande i moderaternas kommunalrådsgrupp

Ingressant?

<a

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s