Det rör på sig i ”partit”

Därute är det vacker höst och härinne sitter vi och yrkar bifall till varandra. Dagen har varit lång och är inte över än. Schemat sträcker sig till midnatt, utan avslutande fyrverkerier.

Dagen började med ett träffsäkert filosofierande kring nytt idéprogram, lagom till lunch inmundigade stämman de mest välsmakande kommunala munsbitarna om ledarskap i våra delikata 290 primärkommuner, när eftermiddagsljuset flödade ner jobbade vi vidare med färre skatter och fler i arbete, stadgade upp oss kring vår egen organisation för att nu varva ned med ett aftonspektra av mångfald, frihet och framtidens idéer i riktning mot ajourneringen, där sömnen väntar.

Mest epokgörande idag var beslutet om att inte längre delta i kyrkovalen, centralt som lokalt. I Salem finns ett starkt moderat intresse för kyrkopolitiken. I slutvoteringen fanns fyra olika förslag, samtliga ville avskaffa deltagandet på stifts- och kyrkomötesnivå. Partistyrelsen ville överlåta åt lokala föreningarna att avgöra deltagandet i kyrkofullmäktigevalet. Utskottet ville avstå från allt deltagande. Två andra yrkanden innehöll varianter på samma temata. Utskottets förslag vann klart.

Själv stödde jag partistyrelsens förslag. I Salem finns ett starkt moderat intresse för kyrkopolitiken. Lösningen inför 2013 blir att en ny nomineringsgrupp måste bildas, som inte får heta något ”moderat”. Det går nog bra det också.

Annars slås man av den frappanta retoriken hos MUF:arna, särskilt nu i jämställdhets- och (anti-)kvoteringsdebatten. Här vänds det på perspektiv så att man nästan glömmer den sista upplagan av kommunbugeten därhemma. MUF är en vass maktfaktor på moderatstämman. Varken de eller någon annan grupp behöver kvotering. Men Moderaterna Samlingspartiet behöver en bra stämma, som den här.

Intressant? . DN

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s