Tack Maud!

(www.centerpartiet.se , foto: Linus Hallgren)

Det har gått några dagar men det kan väl inte vara försent att tacka Maud Olofsson för hennes insatser som stöttepelare för Alliansen. Som värdinna uppe i egna hemmet i Högfors har hon från start utstrålat värme och välvilja för projektet borgerligt samarbete för en förändring av Sverige. Ända från början stod det klart att det var en annorlunda profil än de intryck av Centern, på riks- och landstingsplanet, som trängde på under halvtannat decennium före Maud Olofsson.

Mina upplevelser av Centern började på allvar med Thorbjörn Fälldin 1973. Inte minst tack vare Centerns klara ställningstagande mot en maktfullkomlig socialdemokrati som suttit vid makten i 44 år, blev det borgerlig valseger 1976.  Men efter Fälldin följde en lång rad av år då partiet försökte erövra en roll i mitten som ofta lutade över åt att bli ett stödparti för (S). Det var inte lika roligt.

Maud Olofsson återgav Centern sin ideologiska bas som ett icke-socialistiskt med stabil förankring i marknadsekonomi och fri företagsamhet där medborgarna trots allt kunde förvänta sig att få behålla åtminstone hälften av en inkomstökning. Som centerledare var Maud en sammanhållande kraft för Alliansen, inte splittrande. Med sin energi och goda humör var hon Alliansens glada ansikte för väljare och media.

Ett av hennes bästa ögonblick var när hon som nyvald partiledare gjorde entré tillsammans med Thorbjörn Fälldin, som då bevistade sitt första centermöte på många år. Så tack, Maud Olofsson, för många goda insatser!

Intressant?

One thought on “Tack Maud!”

  1. Mycket bra Lennart!
    Detta reservationslösa tack till Maud saknade jag vid den tv-sända centerstämman. Du visar henne den uppskattning få av hennes partikamrater ”vågat” uttrycka så tydligt. Det stavas CIVILCURAGE.
    ”Skönt att bli av med henne” har du härmed förpassat till det mörkrum uttalandet hör hemma i.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s