Salem i topp, men vi är inte bäst

Stockholm Bussiness Region (SBR) och Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) har gjort en enkätundersökning om lokalt företagsklimat. Salems kommun fått högsta NKI-värde bland av alla de 166 ingående kommunerna. Det är naturligtvis glädjande, men vi ska inte dra för stora växlar på detta. För tre av de fem undersökta områdena är det få svar från företagen, vilket gjort att SBA inte redovisar några uppgifter från Salem. På ett område, handläggningen av serveringstillstånd, vet vi att det finns brister som förvaltningen nu arbetar med att åtgärda. Vad gäller brandtillsynen kan vi tacka Södertörns Brandförsvarsförbund för ett gott arbete.

Slutligen, och roligast, vill jag sända ett hjärtligt grattis och stort tack till tjänstemännen på Bygg- och Miljöenheten för topplaceringen inom området miljötillsyn! Jag vet att ni gör stora insatser med begränsade resurser och uppenbarligen lyckas bra.

Intressant?

2 thoughts on “Salem i topp, men vi är inte bäst”

  1. Man undrar ju om demografiska skillnader och skillnader i branschsammansättningen kanske spelar ganska stor roll? Salem hamnar i topp, medan en annan borgerligt styrd kommun i länet – Värmdö – hamnar i den absoluta botten.

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s