Egna hem, enkelriktningar och entreprenader

Salem ligger i den absoluta toppen när det gäller prisstegringen på småhus och villor, det senaste året. Enligt Dagens Industri ökade huspriserna med 17%. Salem ligger också bra till för kortast annonseringstid innan huset är sålt. Vår kommun återfinns i den bästa percentilen (0-10%).

Vid Rosenlundsskolan i Rönninge behövs det bättre trafikreglering vid lämning och hämtning av elever. Därför har nu Miljö- och Samhällsbyggnadsförvaltningen föreslagit att det blir en infart och en annan utfart, ingen mötande trafik på p-platsen. Det blir max 15 min parkering vid en särskild p-ficka, i övrigt gäller p-tillstånd för personalen. Skulle det behövas har förvaltningen möjlighet att skylta 3-timmarsparkering dagtid samt inför p-skiva.

Vintern har frestat på ännu mer än förvaltningen tidigare trott. Ett ytterligare underskott på ca 700 tkr måste kompenseras. Det handlar om ökade kostnader för snöröjning, takskottning, larm m m. Vi kommer att se över vinterväghållning m m inför budgeten 2012. Tyvärr måste underskottet täckas genom minskat vägunderhåll (asfalt m m). Det blir dock vägunderhåll för 1 miljon kronor ur investeringsbudgeten. Det blir ny beläggning på följande sträckor:

  • Säbytorgsvägen (från korsningen med Söderbyvägen ned till Salemsvägen)
  • Salemsvägen (från korsningen med Säbytorgsvägen till centrum)
  • Rönningevägen (från korsningen med Sjöviksvägen till centrum)

Nya och tidigare boende inom Soldalen och Höganloft har haft en tuff tid när tomter, vägar och VA i området har iordningsställts. Kommunen har drabbats av oturen att den valda entreprenören gått i konkurs för någon månad sedan. Kommunen gör naturligtvis alla de kontroller som LOU (Lagen om Offentlig Upphandling) och andra föreskrifter kräver, men händelser som denna kan inte alltid spåras i anbud och efterforskningar.

Slutbesiktningen ska avslutas idag. Det finns delar som återstår att utföra, men det allra mesta har genomförts. Tyvärr har fastighetsägarna fått stå ut med flera byten av platschef, försenade tidplaner och besked om senare besked. Vi beklagar detta. Kommunen tar sitt ansvar för att utlovade åtgärder utförs. Dessutom återstår en grundlig process medd viten, innehållna betalningar m m.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s