Tack Anki!

Nu har Anki Blademo gått i pension och en era i Salems kommun byts i en ny. Salems kommun nybildades 1983 efter nio års tvångsäktenskap med Botkyrka. Vi är nu ett fåtal som varit med i kommunens tjänst (som politiker är det ju inte säkert man räknas) sedan ”Botkyrkatiden”. Vid nystarten rådde en veritabel ”nybyggaranda” i kommunen. Det tidigare kommunalhuset hade nyinretts skyndsamt, förvaltningar hade organiserats och politiker i nämnder och fullmäktige valts. Vi var många politiker och tjänstemän som kände ett stort ansvar för att salemborna skulle uppleva en rivstart.

Några polemiskt inriktade oppositionspolitiker utbrast nyligen 2011, med krystad överraskning, ”demokratin i Salem lever”, apropå diskussionen om Rönninge centrum. Jag frågar mig vad dessa, i många fall helt nya, förtroendevalda har för erfarenhetsbakgrund om detta? Det är varken dessa förtroendevalda eller någon majoritet som varit den yttersta garanten för demokratin i Salem, det har Anki Blademo varit. Anki har skött valapparaten vart fjärde år (ibland oftare med EU-valen m m). Anki har tagit hand om oss förtroendevalda och sett till så att det blivit handlingar och beslutsunderlag producerade och utsända, till fullmäktige, kommunstyrelse och AU. Anki har hjälpt oräkneliga salembor att hitta rätt till med sina frågor till undertecknad, till förvaltningschefer och andra tjänstemän. Anki fick också en stor del av ansvaret för att förbereda och genomföra kungaparets besök 2009.

Anki har ingalunda varit ensam i dessa arbetsuppgifter. Men vi är många som tryggt kunnat förlita oss på att Anki tagit hand om det mesta på sitt lugna och kompetenta vis. Många med mig kommer att sakna dig, Anki. Ha det så väldigt bra framöver!

One thought on “Tack Anki!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s