Uppdatering: Buss 745

Kommunen har sedan mitten av mars haft ett antal kontakter med SL på olika nivåer. Sedan denna vecka har entreprenören nu satt in förstärkningstrafik i form av turistbussar, antalet inställda turer har minskat väsentligt. Jag fick själv en positiv överraskning i tisdags då en ”dubbeldäckare” släppte på passagerare.

SL säger att bussarna inte är helt idealiska med tanke på resenärer med rörelseproblematik, skyltning m m, men det viktigaste är att de inställda turerna minimeras helt. Entreprenören gör bedömningen att förstärkningsresurserna behövs fram till påsk.

5 thoughts on “Uppdatering: Buss 745”

 1. Men hur står det till med entreprenören? Att lämna anbud på trafik man saknar kapacitet för borde rimligen tala emot företaget i framtida upphandlingar?

  Mårten

  1. Det har tydligen varit en hård vinter, även när det gäller trafikskador på bussarna. Men de borde ha skaffat ytterligare busskapacitet tidigare. / Lennart

 2. Senaste två tillfällena jag åkt hem via Tumba – ena gången efter att ha suttit i ett pendeltåg på centralen i en halvtimme med minimal information från tågföraren – har buss 725 varit försenad utan att SLs realtidsinformation känts vid förseningen. Man undrar ju om det är SLs tekniska lösning som fallerar, eller om entreprenörerna inte sköter sin informationslämning.

  SLs största brist är fortfarande oförmågan att lämna korrekt och relevant information.

  Mårten

 3. Jag råkade se att Keolis/Busslink tilldelats Botkyrka fr o m hösten. Konstigt nog låg denna information på SLs hemsida enbart under Press, medan det fanns en annan upphandling redovisad även under Nyheter. Tydligen ska trafikinformation bli ett av satsningsområdena framöver, vilket är behövligt. Keolis säger också att man vill lyssna på trafikanterna.

  Härom dagen åkte jag från Kungens kurva med en chaufför som faktiskt höll hårt på att passagerare ska betala, och på att mittgången ska hållas fri. Sådant hör tyvärr till ovanligheterna, och på 725 var det nyligen en avgång där tre barnvagnar ställts på tvären i en buss där vagnar endast får stå längs med bussen. Jag kunde knappt komma förbi när jag förflyttade mig i sidled, och för handikappade eller folk med dragvagn skulle det ha varit omöjligt att komma förbi.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s