Buss i sydvästra Rönninge

Klicka gärna på bilden!

Nu är det klart hur den nya busslinjen i sydvästra Rönninge ska dras. Fullmäktige beslöt nyligen om en principlösning enligt bilden ovan.

Sträckningen blir alltså: Rönninge station – Dånviksvägen – Uttringevägen – Uttringe gårds väg – Sandbäcksvägen med ändhållplats vid Rönninge skolvägs södra anslutning. Hållplatslägen planeras vid Björknäs, Gustavslundsvägen, Heliodal, mitt på ”Uttringerakan” och Toredal.

Slingan dras på detta sätt efter provkörningar. En rundlinje är inte möjlig då busstrafik på vägarna vid Sandbäcksporten inte är körbara med vanlig SL-buss. Det kommer att krävas kommunala investeringar runt 10 miljoner kronor för att finslipa vissa besvärliga vägavsnitt.

En rimlig målsättning är att busslinjen kan vara igång om två – tre år.

För mig är detta en milstolpe i en 35-årig vision.Så länge jag varit politiker har vi talat om att kunna etablera trafik med normalbuss i denna del av Rönninge. Nu är det nära!

3 thoughts on “Buss i sydvästra Rönninge”

  1. Vi vill ha normala busstider nu! Varför måste vi vänta ett antal år? Det måste vara helt möjligt att lägga en ”normal” busstidtabell på den befintliga bussen i väntan på den ändring som ska ske. Vi som bor i Rönninge och som inte har vettigt gångavstånd till centrum och till tåg, måste ta bilen. Försök ta bilen till station en vardag efter kl 8.00! Det finns inte en enda parkeringsplats! Alltså måste man ta bilen till annan lämplig parkering närmare stan. Om bussen fungerat med vettig turtäthet, hade detta varit ett bra alternativ. Åka in till stan, gå på konsert och restaurang med ett glas vin är otänkbart – man kommer inte hem (såvida man inte hoppar av i Tumba och tar taxi därifrån). Jag kan fortsätta med alla ungdomar som tvingas gå hem på kvällen från tåget, värst på vintern när det är mörkt och kallt etc. etc. Ge ett bra svar på varför det är omöjligt att köra bussen kvällar samt lördag-söndag!
    Med vänlig hälsning
    Monica Mattisson

    1. Jag är rädd arr det intw går att ordna normala busstider ”nu”, inte med detta busskoncept. Linjenär en hybrid för närtrafiklinje (färdtjänst) som SL ”gett dispens” att användas i begränsad omfattning för vanlig busstrafik. Vi behöver normal busstrafik med normala SL-bussar för att få normal turtäthet. Det är detta vi arbetar för. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s