Hårt jobb, men + 29 miljoner i bokslutet

Salems ekonomi gick med 29 miljoner kronor i överskott 2010. Det är ett resultat som vida översteg budgeten (+ 10 milj.). Främst beror detta på ett tillfälligt statligt stöd över lågkonjunkturen (!) t o m 2010. Men vi har också fått mer skatteintäkter och lägre kostnader eftersom antalet elever blev färre. Även vakanser och senarelagd verksamhet gör sitt till.

Detta är ett rekordresultat som behövs. Tio miljoner kronor kommer att avsättas till vår pensionsfond. Det goda resultatet till trots, finns dock inget utrymme för utsvävningar. Det statliga konjunkturstödet sträckte sig bara till 2010 och årets budget och nästa års är snäva så det räcker.

När vi gått igenom måluppfyllelsen kan vi bl a konstatera en stabil ekonomi, sänkta kostnader för skadegörelse för tredje året i rad och en verksamhet som även i övrigt löper på bra. Undantaget är kunskapsutvecklingen i grundskolan där det finns utrymme för förbättringar samt kommunens tillgänglighet per telefon och e-post.

Den s k bokslutsberedningen har inneburit några veckors hårt jobb med att gå igenom ekonomin och vår måluppföljningsmodell ”Målis” (mål i Salem). Här känner man verkligen att man gör nytta som politiker. Ganska snart ska bokslutet fastställas i kommunstyrelse och fullmäktige, då det också kommer att läggas ut på webben.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s