”Är ni helt i händerna på SMÅA?”

”Lyssnar ni på medborgarna eller är ni helt i händerna på SMÅA?” Så löd inledningen i ett mail om Rönninge centrum som jag fick nyligen.

Mailet är talande på flera sätt. Mest frappant: eftersom vi moderater har en annan uppfattning än mailskrivaren antas vi stå helt apatiska och med glasartad blick upprepa vad en fastighetsaktör vill göra med Rönninge centrum. Vi är helt utan egen vilja, vi är ett slags moderata zombies som inte förmår göra någon egen analys.

I det ligger också att Moderaterna i Salem inte ses som en självständig part, förmögna att forma en egen uppfattning om centrum. Vi har ca 170 medlemmar i kommunen. Varje medlem har kanske familj, släkt, vänner och bekanta bland kommuninvånarna. Vi vistas i Salem och Rönninge, vi reser med bil, buss och pendeltåg, vi handlar på ICA eller Coop, kort sagt vi lever bland medborgarna och ser oss som en del av samhället. Vi går inte omkring på Säby torg eller Rönninge station med öronproppar för att stänga ute störande uppfattningar. Vi möter andra människor och diskuterar med dem.

Moderaterna i Salem har haft två föreningsmöten om Rönninge centrum där vi tittat på arkitektförslag och argument vänts och vridits på. Vi har kommit fram till en linje som sammansmält med andra partier i form av ett beslut i fullmäktige om det planförslaget som nu finns ute på remiss.

Jag kan försäkra att Moderaterna i Salem existerar som tänkande och diskuterande varelser. Vi  är del av den process som kallas representativ demokrati.

Intressant?

One thought on “”Är ni helt i händerna på SMÅA?””

  1. Med en så pass utdragen och omfattande samrådsprocess är det ihåligt att bara ifrågasätta lyssnandet till medborgarna. Om man har synpunkter bör man – om man vill vara trovärdig – argumentera i sak och peka specifikt på vad man ansett vara fel i processen.

    Som det nu är säger man att det inte lyssnats bara för att Rönningepartiet inte fått sin vilja – ”NEJ” – fram. Som vanligt saknas väl egna alternativ därifrån? 😉

    Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s