”De söker strid och vill andra människor illa”

(Oppositionsrådet Arne Närström och undertecknad framför demonstrationen i lördags.)

Varje år genomlever vi i kommunen dessa demonstrationer och sedan går vi vidare. Så också nu.

Kommentarerna på mitt blogginlägg visar troligen på det bredaste politiska spektra man kan tänka sig. Och inte känns det positivt, för de flesta av dem präglas på ett eller annat sätt av en demokratisk omogenhet, eller fientlighet, där man inte försöker hålla ihop ett samhälle, utan istället verkar drivas av de högljudda konflikternas känslostormar. De önskar inte demokratiska samtal, de söker strid och vill andra människor illa.

Till de andra som i konstruktiv anda gjort kommentarer om att söka utökade tillstånd  för att påverka demonstrationerna, vill jag säga att alla försök är välkomna. Dock ska man inte ha förhoppningar om att Polisen ger tillstånd som hindrar Salemfondens demonstration.

Jag har sagt mitt om hur det kändes när kvällsmörkret rycktes sönder av dova taktslag av marschtrummor. Det är heller inte acceptabelt att biltrafiken till och från Rönninge ska blockeras i en timme, som nu skedde.

Det positiva i år var annars utan tvekan julmarknaden på Rönninge torg. Att se så många glada ansikten helt oberörda av det som komma skulle, det är att se Salem och Rönninges verkliga ansikte. Tack, ni som arrangerade och deltog!

Därmed är det dags för fullmäktige och den verkliga politiken.

3 thoughts on “”De söker strid och vill andra människor illa””

  1. Salems kommun har ett i jämförelse mycket väl utbyggt nät av gångvägar. Man kanske kunde tycka att Polisen borde anvisa demonstranter att använda dessa för sin demonstration, och låta gatorna vara framkomliga?

    Att låta Salemfonden få löpande ensamrätt till kommunens huvudgator en lördag i december känns orimligt.

    Mårten

  2. Att låta en organisation bestående av halvkriminella hylla och heligförklara en kille som misshandlade en tjej som sa nej, är skamligt. Han var dessutom inte ens en av de som nu utnyttjar honom som ursäkt för sina demonstrationer. En vanlig fyllegrej, ett fylleslagsmål som urartade.

    1. Mordet år 2000 och händelserna kring det var mycket tragiska och slutade med att en ung människa bragtes om livet. Jag fördömde det då och fördömer det nu. Däremot tycker jag att Salemmarschen som sorgemanifestation sedan många år istället blir exploaterad som en rit för främlingsfientliga organisationer. Detta utnyttjas i sin tur av militanta motdemonstranter som söker uppmärksamhet genom konflikt och bråk. Även detta tar jag helt avstånd ifrån. / LK

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s