Förnedrade

Rönninges julmarknad bjöd på en snöfluffig mysig miljö, som hämtat från gångna tiders julkalender. Ett stort tack till köpmännen i Rönninge centrum som arrangerade ett gemytligt alternativ när det som bäst behövdes denna lördag.

När Salemfonden kom tågande med sina dundrande marschtrummor, uppstod en stämning som påminde om scenerna i Ingmar Bergmans ”Sjunde inseglet”. Agressiva utfall i högsta tonläge på svenska, engelska och dito med tysk accent gav mycket obehagliga associationer.

Även om Salem är ”Sveriges tryggaste kommun” 364 dagar om året önskar jag inte någon kommun att bli så förnedrad på den 365:e, så som tycks vara vår lott. I yttrandefrihetens namn…

Läs även: DN
Salems kommun

11 thoughts on “Förnedrade”

 1. Men det er bedre med muslimske selvmordsbombere i Stockholm to uker før jul? Det er bedre at Sverige ligger på topp i antall voldtekter i hele EU? Det er kanskje bedre at Sverige har ghettoer hvor politi, brannbiler eller ambulanser ikke tør å kjøre inn pga ”ungdomsgjenger” som kaster stener, setter biler i brann og angriper dem? Det er kanskje bedre med det faktum at Sveriges statsminister offentlig går ut og sier at ”Det finnes ikke svensker”?

  Tror kanskje du burde fokusere på noe annet enn et 700 ”nazister” som går i rolig marsj, aldri på 10 år har angrepet hverken politi eller andre og har denne retten siden Sverige tross alt er et demokrati? Eller?

  Henrik

 2. Ja, fy för den demonstrationen. Att äckliga svenskar vågar klaga på när berikande araber sparkar ner en ensam kille för att sedan skära halsen av honom! Tur att SSU visar hur det ska gå till när de bokar en av mördarens medhjälpare som underhållning på deras fest.

  Vi måste lära oss prioritera. Om några svenskar måste dö för att bygga om Sverige till en muslimsk stat så är det uppenbarligen ett pris …ni…är villiga att låta oss andra betala.

  Jävla förrädare…

 3. Takk ILLwill, for at det tydeligvis finnes en og annen svenske med hjerne og stake.
  For herregud for et patetisk folkeferd dere generelt er. ”Vi gillar olika!” !!!???
  Dere fatter vel for fanden at dette er en resept for sosialt sammenbrudd og undergang!!!!
  Jævla idioter!! Hvor mye verre må det bli før dere forstår tegningen???

 4. jag tycker att nazismen är världens största ondska
  vill ni motbevisa detta – spring fram och kyss motdemonstranter eller lämna över blommor till dem och en utsträckt hand

 5. Ja men nu har du fått som du vill, ditt och dina PK-vänners blundande har nu banat vägen för självmordsbombare i Stockholm.

  Har er fegheten i att våga diskutera problemen vi har i landet har nu banat vägen för en kommande(?) våg av terror?

  Dags och vakna kanske?

 6. Du skriver om avspärrningar hit och dit. Okej, det är klart att det är trist med sådant. Men hade du reagerat likadant om det hade handlat om avspärrningar kring socialdemokraternas 1 maj demonstration?

  Skärp dig, respektera yttrandefriheten och mötesfriheten så kanske du inte framstår som en skendemokrat.

 7. Ska en självmordsbombare få begravas på svensk mark? Kanske inte.

  Det vore trevligt om muslimska präster kunde utfärda en kollektiv fatwa över självmordsbombare.

  Skärrad

 8. Kärleken:

  Fråga en Kines, deras synsätt på förintelsen är helt annorlunda än den i väst. 6 miljoner är förskräckligt, men det händer lite då. Fråga Kina de har några sådana situationer i sitt historiska bagage. Att de sedan är fler än oss i väst skulle kanske sätta lite andra perspektiv på vad du kallar det värsta i historien, för inte många kineser kommer rösta på att Nazismen är världens största ondska.

  Att du skriver som du gör visar bara på att du är känslomässigt engagerad ur ett politiskt perspektiv. Men visst, tydligen är 1 död i Sverige en större internationell nyhet än 15 döda i motsvarande dåd i Pakistan eller annat terrordrabbat land.

  Idioter kommer alltid att finnas. Vissa av dem intelligentare andra mindre intelligenta. Ställer du två sidor med idioter mot varandra så är det klart att det kommer att spåra ur. De kommer att söka sig till de polariserade medel som finns för att åstadkomma önskat resultat.

  Ännu har jag dock inte set vänstern skrika ut att dådet i Stockholm var en galnings ensamma verk. När terrorismen kommit runt egna knuten så är det inte lika lätt att ”slå ifrån sig” med att ”han är en ensam galning”. Men ska vi nu vara jämställda i Sverige så måste det ju vara varannan damernas. Återstår att se hur många reagerar då motsvarande dåd skulle utföras av en kvinna.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s