Salem tryggast i Sverige

(www.fotolia.com)

Salems kommun kommer på första plats i Sveriges Kommuner och Landstings öppna jämförelse om trygghet och säkerhet för 2010.

Undersökningen är en bekräftelse på att de som planerade Salem för 50 år sedan tänkte rätt. Att bygga ut ett villasamhälle med varierande småhusbebyggelse är ett lyckat socialt koncept som skapar trygghet. Sedan kan vi särskilt gratulera Räddningstjänsten och ett antal kommunala myndigheter till ett lyckat förebyggande arbete mot bränder och olyckor. Vi är många som kan vara stolta.

Det är sannerligen en frustrerande paradox att detta bara tillåts gälla 364 dagar om året. Det är för bedrövligt att dessa extremistdemonstrationer ska tillåtas förstöra helgfriden för kommuninvånarna en lördag varje december.

Enligt Sveriges Kommuner och Landsting kan en trygg och säker kommun beskrivas som en kommun där det sker få olyckor, där få brott begås, där kriser hanteras på ett bra sätt för att minimera störningar och där medborgare och politiker har ett säkerhetsmedvetande som i så stor utsträckning som möjligt grundar sig på faktiska förhållanden.

Ekot

Intressant?

Aftonbladet

5 thoughts on “Salem tryggast i Sverige”

 1. Ja, att undersökningen får offentlighet just dagen före det årliga evenemanget är ironiskt om något.

  Likväl måste det väl gå att hitta på något evenemang som blockerar färdvägen för den tänkta marschen nästa år?

  Mårten

  1. Jättebra med lite positiv information om oss i Salem. Häftigt att det kom just dessa dagar.

   Instämmer med Mårten, vi salembor kan väl ordna ett antal demonstrationer på lämplig tid och lämplig marschväg. Teman kan vara positiva och okontroversiella men många olika så att alla vägytor blockeras. Undrar vad polisen skulle göra då? Skrämma bort oss från våra egna gator.

 2. Med anledning av ditt yttrande som förmedlas i dag via TT.
  Att koppla ihop ett rasistiskt mord på en etnisk svensk med
  antisemitism och nationalsocialism säger mer om din politiska utgångspunkt än något annat. Du överför utan att tveka förrövarens rasism på offret. Det var som alla vet
  en s k mångkulturell som mördade en av dina landsmän i Salem. Ditt hatmot Sverige, svenskarna och svensk kultur är motbjudande, låt oss inte hoppas att du själv utsätts för det råa rasistiska våld mot etniska svenskar som du med ditt perverterade yttrande hyllar.

  1. Jag undrar lite över hur ”Kristina” kan vara så säker på att knivmordet hade primärt rasistiska motiv? Jag tror mig ha läst att det kan ha varit tonårsbråk om en flicka med i spelet.
   Något raskrig pågår i a f inte i Salem, den tryggaste kommunen i landet enligt den aktuella undersökningen från Sveriges Kommuner och Landsting!

   Sedan tycker jag att ”Salemfonden” kunde respektera Salembornas vilja och hålla sig borta. Har man förresten frågat den döde pojkens föräldrar vad de tycker om spektaklet?

   En värdig sorgemarsch, om man nu verkligen menar att det är en sådan man anordnar, borde väl tåga till den begravningsplats där pojken ligger begravd?

   Mårten

 3. Nästa år tycker jag man kunde förlänga julmarknaden till klockan 17, och samtidigt under hela dagen arrangera Trygghetens Dag i kommunen med demokörningar av nya bussar med extra säkerhetsdetaljer under utprovning på sträckan Tumba-Rönninge under hela dagen.

  Brandförsvaret, Polisen och andra parter kunde förstås ocjså delta och visa upp sitt arbete kring trygghet.

  Mårten

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s