Majoritet för ”Tornet” och mer parkeringar i Rönninge centrum

 

Klicka för större bild!

Programmet för Rönninge centrum har nu tagits i kommunstyrelsen och är på väg till kommunfullmäktiges decembersammanträde. I kommunstyrelsen bildades majoriteten av M, Fp och S. Centern var skiljaktliga och yrkade avslag på ”Tornet”. Mp var ej med på mötet.

Vad är då nytt?

Kommunstyrelsen skärper kraven på att projektet ska innehålla tillräckligt med parkeringsplatser, såväl norr som söder om järnvägen. Det gäller närparkeringen på norra sidan, ett eventuellt p-däck på ”Konsumparkeringen”, samt nya, alternativa p-utrymmen på södra sidan så att pendelparkeringen räcker till. Cykelparkeringarna måste öka.

Salems kommun kommer att ansöka om en ny uppgång till pendeltågen vid östra änden av perrongen. SL har dock indikerat att det krävs lika många nya resande som ska använda en sådan uppgång, som idag använder den befintliga uppgången.

Fullmäktigebehandlingen 16 december kan du läsa om på denna blogg.

Läs mer härIntressant?

3 thoughts on “Majoritet för ”Tornet” och mer parkeringar i Rönninge centrum”

 1. Detta med tornet är bara så dumt! Varför ska ett litet lågbebyggt samhälle ha ett torn som landmärke? Som dessutom kommer att lägga torget i Rönninge i skugga. Jag tycker att vi ska bevara Rönninges villakaraktär och ha t ex Trosa som förebild snarare än Tensta.

  1. Daniel
   Förklara vad som är så dumt?
   Att skapa en balans till omgivande bebyggelse med bland annat de 5-våningshus, högt belägna söderut?
   Arkitekten ser kanske till en helhet vi icke sakkunniga bara kan tycka om.
   Är det den kortvariga skuggan du räds?
   Ser du ingen fördel med ett smakfullt höghus; utrymmesvinst m m?
   Ha gärna en egen uppfattning men underkänn inte andras som ”dumt”!

 2. Tycker nog vi ligger närmre Trosa än Tensta i utveckling. Trosa har vuxit fram under många år och fått ett antal byggnader som sticker ut. Samma händer i Rönninge. Vi har grosshandlarvillor från början av 1900-talet, sedan har det fyllts på med för sin tid moderna byggnader. Rönninge centrum är inte bara låg villabebyggelse utan här finns redan kraftiga flerfamiljshus från olika tidsepoker, tex röda längor från 60-70 talet, punkthus i Skönviksparken från början av 2000-talet och nu kommer en rad byggnader från 2010. Tornet är en del av denna utveckling och visar hur arkitekter vill bryta av så det inte blir en kompakt mur.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s