Det bästa på nästan 50 år!

(Helena Sundberg, Trafikverket och undertecknad. Foto: Elisabeth Ståhl)

I måndags öppnades E4/E20 med sex körfält mellan Salem och Hallunda. Ett stort tack till Trafikverket som därmed infriat sitt åtagande från 2008 att forcera utbyggnaden till Salems trafikplats. Vid en liten ceremoni på en åker i snöglopp tackade vi Trafikverket för ett bra jobb.

Trafikverkets regionchef Helena Sundberg sade bl a att utbyggnaden har kunnat genomföras som en snabb trimningsåtgärd, bl a tack vare pengar från trängselskatten.

Själv pekade jag på att Salems kommun nu på kort tid fått tre kvalitetsökningar när det gäller kommunikationerna till Stockholm:

  • tätare pendeltågsavgångar (ännu bättre blir det när Citybanan är klar)
  • direktbussen 745 från Söderby till Hornstull och Fridhemsplan
  • Sex körfält på E4/E20

Sammantaget innebär dessa händelser den största kapacitetsökningen sedan motorvägen byggdes i början av 1960-talet och pendeltågen startade kring 1970.

Om ett år kommer sträckan till Moraberg i Södertälje att vara klar, därefter kommer trafikinformationssystemet som ska ge kövarningar och uppskattad restid. Kronan på verket blir Förbifart Stockholm om ett antal år.

Vi moderater hade en bra slogan i valet 2006: ”Det ska gå att komma fram!”. Som synes är det många inblandade som gör sitt bästa.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s