Moderata mixturer

Mona Sahlin avgår. Hon har verkligen kämpat. Det är dock alldeles för enkelt att fokusera (s)ituationen på personfrågan. ”It’s the politics, stupid!”, skriver Robert Noord (S), Haninge. ”Hvad vilja Socialdemokratin”, är ett annat déja vu i 2000-talets tidsspegel.

”Vi har inga tider idag”, är det besked som kan möta salemsbor när de ringer till akuten på Södertälje sjukhus. Samtidigt har jag själv varit med om att nästan bli avvisad från Karolinska/Huddinge sjukhus, för att Salem påstås ha en speciallösning. Detta är inte acceptabelt! Därför fick kamraterna i Sjukvårdsstyrelse Söder och deras tjänstemän en del skarpa frågor, nu när vi sågs i fredags.

Gränslös utlarmning lanseras av Södertörns Brandförsvarsförbund. Det betyder att i gränszonerna mellan två olika räddningstjänstorganisationer ska den brandstation som är närmast kunna utlarmas. Det låter självklart, men kräver överenskommelser. Det löser sig säkert rätt snart. När det behövs samarbete med förstärkningar över gränserna är det inga som helst problem.

Idag kan man åka E4/E20 med tre körfält mellan Hallunda och Salem, d v s söderut. Norrut är det premiär nästa måndag, då vi har en ”mini-invigning”. Det skulle ha känts lite historiskt idag, men det var för regnigt för att låta tankarna vandra iväg. 

Slutligen en personlig notis. I tisdags blev jag invald som ordinarie ledamot i landstingsstyrelsen. Intressant.

One thought on “Moderata mixturer”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s