Klart med fortsatt borgerligt styre i Salem

Moderaterna, Folkpartiet, Centern och Kristdemokraterna har slutit överenskommelse om fortsatt borgerlig majoritet i Salem. Avtalet omfattar en politisk plattform och valteknisk samverkan.

Valresultatet i Salem innebar totalt 18 mandat för den borgerliga majoriteten och 13 för oppositionen. Samarbetsavtalet betonar en ekonomi i balans, ett fortsatt miljöarbete för att förbättra hälsan i sjöarna Flaten och Uttran, fortsatt detaljplanering i Rönninge för att komplettera det kommunala vatten- och avloppsnätet, en nytt översiktsplanearbete samt ny mål- och visionsprocess, ökat fokus på kunskaper på skolområdet, planering av nytt särskilt boende för äldre senast 2015 samt vård av kommunens infrastruktur. Avtalet omfattar också samarbetsformer och fördelning av platser i nämnder och styrelser.

Samtliga borgerliga partier blir representerade i samtliga nämnder. Olle Glimvik (M) föreslås fortsätta som fullmäktiges ordförande. Detsamma gäller kommunalrådet Lennart Kalderén (M) som kommunstyrelsens ordförande. Anna-Carin Bylund nomineras även denna period som ordförande i Barn- och Utbildningsnämnden. Ordförandeposterna i de övriga ”tyngre nämnderna” föreslås besättas av Moderaterna.

De borgerliga partierna är också överens om förslaget till budget för 2011 och ekonomisk plan 2012-2013. Budgeten visar överskott 2011-2013, målet är att nå ett överskott om minst 1% av omslutningen. Skatten föreslås oförändrad 19;90 per hundralapp. Bland de särskilda satsningarna märks 2,7 mnkr till särskilda introduktionsprogram i gymnasieskolan, 400 tkr för ökad kompetensutveckling 2011, 490 tkr för förstärkning av ”Näckrosen” (förebyggande äldreomsorg) samt 9,1 mnkr till åtgärder för en ny busslinje i södra Rönninge.

 – Det borgerliga samarbetet i Salem fick väljarnas stöd och fortsätter. Vi har gedigna samarbetsformer och känner varandra väl. Det gör att vi på ett effektivt sätt kan leverera bästa möjliga service med en ekonomi i balans till Salemborna, säger gruppledarna Lennart Kalderén, M, Anna-Carin Bylund, Fp, Ankie Bosander, C och Håkan Paulson, Kd.
Länkar:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s