Kommer man att kunna parkera i nya Rönninge centrum?

Rönninge centrum från väster mot Centralhuset (”Nära Ting”) i fonden. Till höger i bilden ska torget inramas av nya byggnader. Bakom Centralhuset och Coop planeras nya bostäder.


Med nya bostäder, handelsytor och förtätningen i västra Rönninge är parkeringsfrågorna en utmaning när det nya centrum ska planeras.

Läs gärna mer här.

Det är inte alltid enkelt att matcha konsulternas beräkningar med våra egna erfarenheter och iaktagelser. När konsulternas säger att pendelparkeringen en dag var besatt till x % måste vi kolla tidpunkten för mätningen så att man mätt på en relevant dag vid det klockslag då vi är övertygade om att efterfrågan på p-platser varit högst. ”Jag var nere i tisdags och då var pendelparkeringen nästan full”, är ett påstående som kan fällas och låsa diskussionen helt. Tro dock inte att det ska avfärdas! Det gäller att konsulternas mättillfällen täcker efterfrågetopparna.

Som kommunpolitiker har vi inte råd att ta för lätt på parkeringsfrågorna! Därför läggs ett planförslag först när vi känner att vi stött och blött tillgång, efterfrågan och prognoser tillräckligt, samt att vi skaffar oss vettiga marginaler. Men först ska vi klara av programskedet. Därför blir det ett parkeringsseminarium nu på onsdag för att penetrera ämnet. Allt kan dock inte lösas nu. Vi måste låta konsulter och planerare jobba på.

Redan nu torde man dock kunna säga att centrumparkeringen vid Coop bör innehålla en möjlighet att bygga ett p-däck.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s