En läsvärd engelsk borgmästare

(www.boris-johnson.com)

Boris Johnson är en favorit i cyberrymdens eviga informationsflöde. Boris Johnson är Londons valde borgmästare för Tories. ”Mr Mayor” är dock helt personvald, han besegrade Labours Ken Livingstone för några år sedan. Ken Livingstone införde trängselavgifter i London, som en av de första storstadsmetropolerna. De är fortfarande kvar…

Boris Johnson skriver också kolumner i Daily Telegraph. Det är oslagbar läsning på de anglo-saxiska ärans och hjältarnas tungomål. För det är ungefär så han skriver. Ingen politisk poäng är värd mindre än en orgie i engelska glosor och intrikata ordvändningar med ”twist” och påföljande småleenden.

Två tips ska jag bibringa till läsekretsen. Här skriver Boris Johnson om Påvens besök i London och de politiska debattströmmarna som omgav besöket. ”Ska Påven slippa undan trängselavgifter för sin Påvemobil?”, tycks frågan vara. Det andra tipset är en kolumn som ställer frågan till Ed Milliband, den nya labourledaren, om han inte lärt sig något från deras gemensamma grundskola i Camden, London. Notera särskilt avsnittet där den kaxige Boris tuktas av skolan kvinnliga skräck.

Det är trevligt att för en gångs skull kunna småskratta när man läser en politisk text.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s