E4/E20: Befrielsens timme är nära(Det blir bredare än så!)

Budgetförslaget är klart, borgerliga majoritetsförhandlingar pågår för fullt, vi blickar intresserat fram emot första fullmäktige i slutet av november, men det är motorvägen som suger åt sig det mesta av förväntningarna just nu. Trafikverket har nämligen uttalat att ombyggnaden på sträckan Hallunda – Salem ska öppnas med sex körfält nu i november.

Idag är det två smala, vindlande körfält i båda riktningarna, ”betongsuggor” i farlig närhet av flyglarna på bilen, heldragna linjer m m, allt samverkar för att göra det så trångt och svårt som möjligt. Men befrielsens timma är snart här! De senaste kontakterna med Trafikverket säger att de inte blir klara till 1 november, men under november. Då ska trafiken släppas på!

Sträckan Salem-Moraberg (Södertälje) dröjer ytterligare något år. Därefter ska trafikinformationssystemet monteras upp. Helt klart blir projektet 2012. Det ska också påpekas att trafikassistanssystemet som vi idag ser på Essingeleden (bärgningsbil i beredskap) då ska utsträckas ända till Södertälje. Uppgifter från Trafikverket säger att hastighetsbegränsningen på sträckan Hallunda-Salem blir 90 km/tim.

Detta är i alla fall en anledning att se fram emot november månad.

Intressant?

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s