Detta är att förbättra produktiviteten!

En bra signal om produktivitet. SMS med bild från tjänstemännen att gång- och cykelbron över Söderby gårds väg är på plats. Vägen behövde bara stängas av en dag. Tack Maria Kavcic för bilden!

Idag är det ”Nyckeltalsdagen” på Södertörn. I Nynähamns Folkets Hus har det samlats ett hundratal tjänstemän (flest) och politiker för att utöva benchmarking i praktiken. Nynäshamn, Botkyrka, Södertälje, Salem, Nykvarn, Huddinge, Tyresö och Haninge jämför nyckeltal för kostnader, kvalitet och resultat för alltifrån förskola till lokalkostnader.

Det krävs mycket arbete för att få fram grafer och powerpointbilder och forma detta stoff till en bra konferens. Nyckeltalsarbetet har väckt lite av en tävlingsinstinkt mellan kommunerna. Nu är det väldigt få chefer och politiker som kan nonchalera uppgifter om att de andra kommunerna har bättre resultat än den egna. Idag krävs istället att man gör en reflektion och kommer med förslag för att förbättra verksamheten.

Vi KS-ordförande på Södertörn har genom åren drivit på detta projekt kraftigt. Det är glädjande att se att det utvecklas. Det är kommunal produktivitetsökning mitt i verkligheten.

Intressant?

2 thoughts on “Detta är att förbättra produktiviteten!”

  1. Bron är kanske ändå inte något helt lysande föredöme. Arbete har hela tiden bedrivits högst intermittent från NCCs sida, och inte mycket har exempelvis hänt sedan bron lyftes på plats för mer än en månad sedan. Någon information om när den kan förväntas vara farbar finns inte heller på platsen.

    1. Min förtjusning över produktiviteten var att det bara behövdes en dags avstängning av trafiken. NCC har en längre tidplan för färdigställandet av bron, vilket får anses vara OK. Det viktiga är att den kommer på plats inom den totala tidramen. / Lennart Kalderén

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s