Fotboll söder om järnvägen

Här i Salem har vi ingen lokaltidning som speglar händelser i närsamhället. Det märks mycket väl i en valrörelse, åtminstone efteråt. Eftersom valdebatten varit nära nog obefintlig framkommer tecken i efterhand på vilka diskussioner och uppfattningar som spritts i nätverk och bekantskapskretsar.

Att döma av mail jag fått är diskussionen om Berga konstgräsplan och parkeringsproblemen, samt RSF:s klubbstuga.

Ilskna mail har anlänt där kommunen får kritik för att blunda för parkeringsproblemen. ”Kalderén har väl aldrig varit söder om järnvägen”, heter det i ett mail jag fått som kopia. Kommunen har beslutat om stoppförbud på ena sidan och – nyligen – om parkeringsförbud på sidan närmast järnvägen. Vi har intensiv bevakning och ständiga kontakter med RSF. P-platser finns anvisade vid gymnasiet och Rönninge centrum. Ändå parkerar föräldrar trots förbud, mitt emot bollplanen. Det är klart att det är kommunen som ska få kritiken för det, eller?

I den andra frågan verkar kritiken vara att kommunen borde hanterat bygget av konstgräsplanen som ett detaljplaneärende redan från början, då hade man sluppit överklagande av klubbstugan. Jag delar inte den uppfattningen. Detaljplanen behövde inte ändras, den angav ”allmänt ändamål”. Om planändring hade krävts hade vi ännu idag suttit och hanterat överklaganden och gruset hade legat kvar.

Det överklagande av klubbstugan (där krävs dp-ändring) som nu är uppe i Regeringen, vittnar om hur enträget en fastighetsägare utnyttjar möjligheten att ”gå till kungs”.

Kritiken verkar skjuta in sig på den borgerliga majoriteten ”i sidospår”. Istället borde man tänka på ”huvudspåret”, vilka politiker som över huvud taget gjort det möjligt för hundratals RSF:are att spela fotboll på konstgräs på Berga. Tilläggas skall, att rundturerna söder om järnvägen i Rönninge tillhör den obligatoriska favoritrundan i kommunen.

Intressant?

2 kommentarer på “Fotboll söder om järnvägen”

  1. Från Salem går den via Rönningevägen och Rönninge gårds väg (ibland Dånviksvägen) till Uttringevägen, därefter Uttringe gårds väg, Sandbäcksvägen (ibland via Rönninge skolväg) tillbaks till Dånviksvägen och upp till Salem. Ganska ofta numera tar jag en extra runda runt fotbollsplanen vid Tallsätravägen och kollar också parkeringen vid gymnasiet.

    Detta är en trevlig runda att glida runt en lördag eller söndag. / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s