Vision om cykelvägar, gångbanor och buss

Den borgerliga majoriteten har beslutat lägga fram ett förslag om framtida gång- och cykelvägar över hela kommunen. Dels handlar det om gång- och cykelvägar som ingår i pågående detaljplaner i Rönninge, dels handlar det om uppdrag på lite längre sikt.

Gång- och cykelväg till Tumba är redan klar till kommungränsen. Vi har föreslagit Botkyrkas kommunledning att fortsätta på sin sida. I framtiden ska det gå att cykla genom Rönninge till Södertälje via näset vid Dånviken. En gång- och cykelväg anläggs genom Ekdalen och Karlskronaviksområdet. Gång- och cykelstråk föreslås längs Flatenvägen och Uttringevägen. Kommunen bör planera för en breddad gång- och cykelbana längs Rönningevägen. Kommunen bör starta en planering för att fortsätta gång- och cykelbanan längs Salemsvägen fram till motorvägen.

Under nästa mandatperiod planeras för en normalstor SL-busslinje i södra Rönninge, på sträckan Rönninge station-Dånviksvägen-Uttringevägen-Uttringe gårds väg (ej via Ekdalen)-Sandbäck. Det behövs dock en del anpassningar längs sträckan. Kommunen startar tillsammans med SL en utredning om anropsstyrd färdtjänsbuss kan bli möjlig i delar av kommunen, d v s att kunna ringa och bli hämtad av ”vinkbussen” vid sin bostad.

Intressant?

3 thoughts on “Vision om cykelvägar, gångbanor och buss”

  1. En gångstig runt Flaten ska lösas när vi gör detaljplan för området Rönninge Kungsgård. Vår ambition är att den planen är antagen av fullmäktige senast 2015. Eventuella överklaganden kan dock försensa planens antagande.

    / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s