Mona Sahlin ”dissar” RUT

– Det kanske finns andra sektorer där de kan jobba. Det kanske finns utbildningsinsatser som de behöver nås av. De kanske behöver bättre ersättningssystem så att de också kan leva på ett värdigt sätt.

Sade Mona verkligen så i debatten med Fredrik Reinfeldt i onsdags? Tydligen. Det har kommenterats mycket om detta redan. Men likafullt; Monas attityd är nedsättande om en hel yrkesgrupp. ”Leva på ett värdigt sätt”…

I vanliga fall kallas detta diskriminering. Det otäcka är att Mona inte är ensam inom (S) att tänka så. Men så handlar det också om ett ”arbetareparti” som inte kan leva med sin tid.

Intressant?

2 thoughts on “Mona Sahlin ”dissar” RUT”

  1. Det är inte nedsättande utan tvärtom vill hon ge dem en chansa att resa sig från golvet. Det finns liksom bland spärrvakterna i tunnelbanan många välutbildade som inte får en chans att visa vad de kan då de utnyttjas av medelklassen.

  2. Rune!

    Vem har inte någon gång fått jobba med sådant man anser sig överkvalificerad för? ”Resa sig från golvet” vittnar om att du inte har järnkoll på hur städarbete bedrivs idag. Det vittnar också om samma ”von oben-attityd” som Mona, när hon talar om ”värdigt liv”. Klassretoriken gör bilden av din politik komplett. Ha´en trevlig helg i alla fall! / Lennart

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s